Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Male kulinarske tajne

Toplo i na žlicu

Juha od rajčice

Poželite li u hladnima danima pojesti nešto toplo i na žlicu, juha od rajčice pravi je odgovor. Brzo gotova, puna okusa i opojnog mirisa savršeno će vas okrijepiti. A za pripremu nove verzije, potražili smo nekoliko trikova.

Za bogatiji okus juhe koristite tri vrste rajčice – iz konzerve (pelate), sušene i pastu. Kombinacija ovih tekstura juhi će dati bogat i pun okus.

Već znamo da se bosiljak i rajčica jako dugo vole, no zašto u juhu ne biste ubacili i neki drugi začin? Ružmarin, majčina dušica, origano, možda čak i curry juhi će dati potpuno novu dimenziju okusa.

Volite li nešto gušće juhe, u onu od rajčice ubacite vrhnje, maslac ili kokosovo mlijeko. Juha će postati kremastija i zasitnija, a blaga aroma vrhnja ili kokosovog mlijeka idealno će se sljubiti s rajčicom.

Uz juhu od rajčice obvezno idu krutoni, no umjesto od bijelog kruha ubacite one od kukuruznog. Osim što su zdravija verzija, također daju juhi novi okus.

Sir i rajčica odlično idu zajedno pa u juhu ubacite kockice mozzarelle, parmezan ili komadiće sira topljenog u pećnici. Gosti će biti oduševljeni.

Juha od rajčice imat će još bolji okus ako rajčicu prije kuhanja ispečete u pećnici uz dodatak začina i maslinovog ulja. U juhu kod kuhanja možete ubaciti i gljive i dobit ćete sasvim novo jelo.

Male kulinarske tajne

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...