Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Male kulinarske tajne

Brzo i sočno

Kako ispeći savršen burger?

Ponekad je sve što nam treba jedan kvalitetan mesni obrok. Što kažete na sočan burger? Evo kako da ispečete savršeni – pravi domaći!

Hamburger ili cheeseburger onoliko je dobar koliko je dobro meso koje koristite za pravljenje istog. Kupite najbolje komade govedine i zaboravite riječ „posno“, barem za ovaj obrok. Hamburger mora biti bogat okusom i sočan. Zapamtite da je najveći neprijatelj svakog hamburgera prepečenost. Izbjegavajte pretjerano miješanje kada formirate pljeskavice i oblikujte ih što nježnije. Nakon što meso stavite na srednje zagrijani roštilj, nemojte ga pritiskati da ne iscijedite svu mast iz mesa i usput rasplamsate vatru. Ostavite meso na roštilju oko 5 minuta, a zatim ga preokrenite. Ponovite postupak dok ne dobije prekrasnu smećkastu boju. Ako pripremate cheeseburgere, bez obzira koju vrstu sira volite, dodajte ga nakon što ste preokrenuli meso. Zbog topline, sir će se brže i ravnomjernije otopiti. Također, vašem je burgeru potreban i poseban umak. Pomiješajte po dvije žličice majoneze i ketchupa s pola žličice senfa. Ako volite oštrije okuse, upotrijebite ljuti ketchup ili dodajte umaku neki ljuti začin poput čilija ili tabasco sosa u količini koja odgovara vašem ukusu. Dobar tek!

Male kulinarske tajne

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...