Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Male kulinarske tajne

Maštovito rezanje

Kako ljeti složiti lijep i zabavan obrok od voća

Osim što je zdravo i u ljetne dane često na našim stolovima kao osvježenje i izvor vitamina, voće je u ovo godišnje doba nezaobilazan obrok. No zašto se ne biste malo zabavili, poigrali i razveselili svoje najmilije ili iznenadili goste voćem koje ste maštovito izrezali?

Sigurno ste već vidjeli kako je izdubljena lubenica često posuda za razno voće, pa je možete napuniti kockicama nekog drugog voća ili u njoj servirati grožđe. 

Zašto ne biste napravili sladoled od lubenice – narežite je na trokutiće i štapić utisnite u koru – imate zdrav i simpatičan voćni sladoled kojem vaši klinci neće moći odoljeti. Zaista izgleda ukusno i primamljivo, a za velike, lubenici možete dodati i listiće svježe mente. 

Kivi i banana u zdjeli izgledaju elegantno narežete li ih na kolutiće i složite, a ananas i lubenica mogu zamijeniti svoja srca i biti ne samo ukusan zalogaj već i lijep dodatak obroku. Možete izrezati srca od voća poput banana, kivija ili lubenica i u njih ubosti štapić da izgledaju kao lizalice. 

Od banane, jabuke, kivija, naranče i kruške složite – kocku. Svako voće narežite na kockice i slažite u veliku kocku, na vrh stavite tučeno slatko vrhnje i poslužite.

A za zaljubljenike u sport, možete napraviti i loptu od voća za što vam trebaju dinja, lubenica, naranča i jabuka.

Male kulinarske tajne

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...