Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Male kulinarske tajne

Kako najbolje pohraniti namirnice

Ovo pitanje si najčešće postavljamo kada moramo

Ovo pitanje si najčešće postavljamo kada moramo baciti namirnice koje su strunule ili se posušile radi nepravilne pohrane. Evo par savjeta. Čvrsto voće i povrće nije nužno da bude u hladnjaku nego ga samo treba pohrabniti na hladno i mračno mjesto. Dovoljno je da bude na polici u hladnoj smočnici koja nema prozore. Svježu salatu, začiinsko bilje i ostale osjetljive namirnice pohranite u ladicu hladnjaka. Začinsko bilje će vam ostati dulje svježe ako ga poprskate vodom i stavite u plastičnu vrećicu ili mu donji dio stabljike lagano umotate u kuhinjski papr koji ste namočili u vodi i oko papira omotate aluminijsku foliju ili tanku kuhinjsku prozirnu foliju, koje će spriječiti isušivanje i tako vaše biljke još dugo vremena održavati svježima. Gljive nikako nemojte prati nego ih samo lagano prebrišite i pohranite u papirnatu vrećicu. U plastičnoj vrećici će se daleko brže pokvariti i strunuti. Zapakirano meso koje ste kupili u supermarketu izvadite iz pakiranja, dobro ga operite, posušite kuhinjskim papirom pa ga lagano omotajte folijom. Svježe meso i perad uvijek držite na najdonjoj polici u hladnjaku kako se njegovi sokovi ne bi cijedili po ostalim namirnicama ispod njega. Ako jaja držite u hladnjaku obavezno ih izvadite 1 sat prije pripreme kako bi se ugrijala na sobnoj temperaturi prije upotrebe. 

Male kulinarske tajne

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...