Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Male kulinarske tajne

TIPS&TRICKS

Majstori kuhinje otkrivaju

Svojim gostima uvijek želimo poslužiti samo najbolja jela. No nekad priprema može otići u krivom smjeru i sav naš trud pada u vodu. No zato su tu kulinarski majstori koji otkrivaju svoje tajne.

Pripremanje jela u našim kuhinjama sa sobom nosi i dozu mašte u kojoj sanjarimo da će nam jela ispasti savršeno, poput onih u luksuznim restoranima. Ljubitelji kuhanja pri tome često vole i eksperimentirati i isprobavati nove okuse, a sve to često vodi do malo drugačije stvarnosti pa ponekad jela ne ispadnu onako kako bismo mi željeli.

Pravilo broj jedan kad je riječ o pripremi hrane, kojeg se drže i najveći profesionalci, svježe su namirnice. S njima će i provjereni recepti ispasti još bolje i ukusnije. Poznavanje načina i vremena pripreme određene namirnice također je važno. No unatoč tome, i dalje ne dobivate vrhunske rezultate? Treći korak do savršenog jela su male tajne velikih kulinarskih majstora. Neke su nam možda već poznate, neke još uvijek otkrivamo, a neke ste možda prilagodili sebi i svojim ukućanima. Baš ti savjeti i tajne mogu sasvim obično jelo pretvoriti u neodoljivu deliciju, a vama olakšati kuhanje.

Dizano tijesto koje će biti mekano, mirisno i savršeno pečeno dobit ćete dodate li u tijesto, zajedno s osnovnim sastojcima, žlicu maslinovog ulja ili malo konjaka. Luk neće biti gorak narežete li ga i prelijete kipućom vodom. Čvrsti snijeg od bjelanjaka koji će uspjeti baš svaki put dobit ćete ako u ohlađene bjelanjke dodate malo limunovog soka. No za žumanjke vrijedi obrnuto pravilo – sobna temperatura i malo šećera dat će najpjenastije žumanjke.

Kad govorimo o jajima, ne možemo ne spomenuti kajganu koja često zna biti problem. Dodate li u razmućena jaja dvije žlice vode, dobit ćete izdašnu i pjenastu kajganu. Sočno meso hrskave korice dobit ćete premažete li ga prije pečenja tankim slojem meda. Perad možete premazati mješavinom maslinovog ulja i senfa i ostaviti 20 – 30 minuta da se marinira. Rezultati će biti za prste polizati.

Jetra pečena na naglo često znaju ispasti žilava, a to ćete spriječiti ako ih prije pečenja pospete s malo šećera. Nema ništa gore od zagorenog mlijeka, no tome ćete doskočiti ako u njega dodate malo šećera i tijekom zagrijavanja ga povremeno promiješate. Riža se tijekom kuhanja neće lijepiti za dno dodate li u vodu malo ulja, a svježinu začinskom bilju vratit će hladna voda pomiješana s nekoliko kapi octa.

Male kulinarske tajne

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...