Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Male kulinarske tajne

ČAROBNI TRIKOVI

Male kulinarske tajne

Donosimo vam 10 savjeta koji će vam promijeniti život, uštedjeti vrijeme i očuvati vaše namirnice što duže na životu.

Dobar savjet zlata vrijedi, a mi donosimo nekoliko omiljenih koje će svaka domaćica posebno cijeniti.

  1. Iskoristite pećnicu za brže i učinkovitije dizanje tijesta! Svima je poznato kako se tijesto diže na toplom, najčešće uz peć ili radijator, no ponekad nam i ne uspije baš najbolje. Ali postoji jednostavnije i efektnije rješenje, ugrijte pećnicu na minutu ili dvije te ugasite i nakon kratkog provjetravanja stavite svoju posudu s tijestom unutra. Pali svaki put!

  2. Neka vaši keksi budu duže svježi! Otvorili ste kutiju s keksima, no niste ju potrošili do kraja? Kako biste im produljili hrskavost, stavite ih u plastičnu posudu sa šnitom kruha.

  3. Omekšajte maslac brže! Svi ponekad zaboravimo izvaditi maslac na sobnu temperaturu sat ranije, a kad se to dogodi, najbolje ga je narezati na kockice i ostaviti na sobnoj temperaturi tek 10-ak minuta.

  4. Spriječite posudu da klizi! Kad pripremate gušće smjese, često vam posuda „bježi“ za vrijeme miješanja ukoliko ju čvrsto ne držite drugom rukom. To možete lako spriječiti stavite li ju na vlažan ručnik koji će ju držati čvrsto na mjestu.

  5. Brzo ohladite vino! Vaši su gosti svratili bez najave, a vi nemate nijednu hladnu bocu omiljenog vina. Za samo 20 minuta može biti spremno uz ovaj genijalan trik. Bocu stavite u vrč pun hladne vode i leda i tome dodajte nekoliko žličica soli.

  6. Neka smrznuta peciva izgledaju domaće! Umočite ih u smjesu žumanjka i različitih začina prije pečenja i dobit ćete taj efekt u tren oka.

  7. Maslac od kikirikija koji traje dulje! Vrlo jednostavno, kako biste spriječili odvajanje ulja i sušenje te dugotrajno miješanje svaki put prije upotrebe, staklenku držite naopako (na poklopcu) i više nikad nećete imati taj problem.

  8. Spriječite da se sir lijepi na ribež! Svaki put prije ribanja ribež kratko pošpricajte uljem u spreju. Fora, zar ne?

  9. Više soka iz limuna? Ne zahtijeva snažne mišiće i upornost, zapravo je mnogo lakše. Ubacite limun u mikrovalnu pećnicu na 7 – 8 sekundi i prilikom cijeđenja izvući ćete njegov maksimum svaki put.

  10. Svatko dobije omiljeno jelo bez miješanja! Odlučili ste raditi pečenje, no jedan član obitelji ne voli mrkvu, drugi tikvicu. Spriječite prigovaranja i svakome svoju porciju pecite u improviziranoj vrećici od papira za pečenje, na taj će način svatko dobiti što želi, a okusi se neće miješati.

Male kulinarske tajne

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...