Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Male kulinarske tajne

Ukusan obrok

Pire od krumpira za prste polizati

Svi želimo pripremiti savršen, nježan i kremast pire od krumpira. Kako ga dobiti? Jednostavno!

Za pripremu najboljeg pirea od krumpira trebate slijediti tri glavna koraka.

1. Za kremasti pire najbitniji je sadržaj škroba u krumpiru. Što ga više ima u plodu, tim ćete bolji rezultat dobiti na kraju. Količinu škroba vrlo je jednostavno provjeriti. Prepolovite krumpir i trljajte polovice. Ako se zalijepe, škroba je u plodovima dovoljno.

2. Krumpir stavite kuhati tek u proključalu vodu ili ga pecite u pećnici. Dok kuhate, ne pojačavajte jako vatru i lonac držite poklopljenim. Dovoljno je 20-ak minuta da se krumpir skuha, ali ipak provjerite prije konzumacije.

3.  U pire dodajte samo toplo mlijeko. Možete odmah u njemu rastopiti maslac i ovom smjesom zaliti gnječeni krumpir. Maslac će dati bogatiju teksturu, a dodavanjem toplog mlijeka izbjeći ćete mogući efekt ljepljive smjese.

Male kulinarske tajne

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...