Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Male kulinarske tajne

Gurmanska delicija

Poslovanje kao način opuštanja i življenja

Ljubitelji izvrsnih tartufa dobro znaju da ne trebaju ići u beskonačnu potragu za omiljenim delicijama kako bi zadovoljili svoje želje. Dovoljno je navratiti u SPAR prodavaonice i pronaći proizvod čiju kvalitetu i izvornost potpisuje brend Zigante. 

Suradnju sa SPAR-om Zigante je započeo 2006. godine, a danas su proizvodi s tartufima iz Premium linije prisutni u trgovinama diljem Hrvatske i Europe. Tartufata, SPAR-ov Premium sir s tartufima samo je jedan od gurmanskih proizvoda u kojima mogu uživati svi kupci ovog trgovačkog lanca.   

Obiteljski posao pod imenom Zigante započeo je 1999. godine. Giancarlo Zigante od svojeg je načina opuštanja pokrenuo posao u kojem uživa i kojim usrećuje brojne zaljubljenike u tartufe diljem svijeta.

Najpoznatija prirodna staništa tartufa su u Istri, Francuskoj i Italiji. Nekad se u lov na tartufe odlazilo sa svinjama koje ih obožavaju te su ih s lakoćom mogle naći, dok se danas koriste psi. Nakon što pas detektira gomolj, on se vadi motikom te se rupa pažljivo zatvara kako bi se razvio novi korijen.

Pronalazak bijelog tartufa težine 1310 g u šumi blizu Buja postao je prekretnica u životu obitelji Zigante. Od te je godine obiteljski posao okrenut u smjeru unaprjeđenja istarskog tartufa u cijelom svijetu i povećanja dostupnosti ove delicije na stolovima svih zaljubljenika u tartufe.

Obitelj Zigante svojim je proizvodima omogućila dostupnost tartufa kroz cijelu godinu, neovisno o sezoni o kojoj tartufi ovise. Od 2000. godine proširili su posao otvarajući trgovinu, restoran i luksuzni smještaj, a kao krunu svega, 2008. godine otvorili su i najsuvremeniju tvornicu za preradu i konzerviranje tartufa u Europi. Otvaranjem tvornice kapacitet proizvodnje bio je povećan na oko 10 000 proizvoda dnevno, čime je poslovanje znatno unaprijeđeno.

Male kulinarske tajne

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...