Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Male kulinarske tajne

MALE KULINARSKE TAJNE

Sezonsko voće u teglici

Ljeto je doba godine koje obiluje gomilom savršeno dozrelog voća. Sačuvajte ga tijekom cijele godine u obliku džema i pekmeza i uživajte u okusima ljeta kad god to poželite.

Mirisi i okusi svježeg voća svuda su oko nas. Kako mu je sada sezona, većina voća upravo je sada najbogatija vrijednim sastojcima. I iako ga najviše volimo svježeg, sačuvajte dašak ljetnih dana uz domaće džemove i pekmeze koji će vas svojim okusom u svakom trenutku vratiti u tople sunčane dane.

Za pripremu domaćeg džema i pekmeza ne treba vam puno, tek svježe voće po izboru, nekoliko dodataka i dobra teglica. Bez obzira na to pripremate li džem ili pekmez, odaberite zrelo voće bez oštećenja. Za ovu namjenu možete iskoristiti i pomalo prezrelo voće koje će biti lakše i skuhati i usitniti. A sve što vam je potrebno možete pronaći u SPAR-u.

Niti jedan pekmez ili džem ne mogu proći bez limunske kiseline. Ona obogaćuje okus vaših delicija dajući mu blagu dozu kiselosti i stabilizira boju. Za zaslađivanje džemova i pekmeza najčešće koristimo bijeli šećer, no zašto ne biste isprobali alternative? Smeđi i smeđi šećer od šećerne trske bit će odlična alternativa bijelom šećeru. Osim što je zdraviji, vašim voćnim namazima dat će i blagu karamelastu notu. Umjesto šećera možete koristiti i agavin sirup koji ima nizak glikemijski indeks i niz dobrobiti pa je odličan izbor za zdraviju verziju džemova i pekmeza.

Za izradu voćnih namaza trebat će vam i želatina. Odaberite onu provjerenog porijekla kako biste bili sigurni da u svoj pekmez i džem stavljate samo najbolje sastojke. Ne želite li sastojke životinjskog porijekla, isprobajte želatinu na bazi agar agar praha. Ona se radi od južnoazijskih algi koje imaju želirajuća svojstva pa je odlična biljna alternativa običnoj želatini.

Svoje gotove namaze spremite u raznovrsne šarene teglice u kojima će trajati dugo bez kvarenja.

Male kulinarske tajne

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...