Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Male kulinarske tajne

Novi način

Špageti od povrća

Želite li u vašu prehranu unijeti više povrća, vrijeme je da ga iskoristite na sasvim nov način. Osim što ćete jesti zdravije, također ćete zahvaljujući većem udjelu povrća u prehrani i mršavjeti. A pripremiti ga u obliku tankih rezanaca nije nimalo teško.

Svi znamo koliko je povrće važan dio naše prehrane, no ponekad je zaista teško natjerati se jesti ga u dovoljnoj količini. No pripremite li ga u obliku rezanaca, priča dobiva svoj zaokret. Rezanci od povrća sve su veći hit u svijetu gastronomije, a odličan su način kako iskoristiti sve dobrobiti sezonskog povrća.

Za pripremu rezanaca treba vam nešto tvrđe povrće poput mrkve, bundeve, tikvica, rotkve, cikle, izbor je na vama. Najjednostavnije ćete ih izraditi pomoću posebnog alata za izradu rezanaca u koji funkcionira po principu šiljila za olovku. Nemate li ga, ne brinite. Pomoći će i običan guljač za povrće kojim skidajte tanke trake ploda i zatim nožem izrežite rezance.

Rezance od povrća možete kombinirati s brojnim umacima u koje biste inače ubacili tjesteninu. No na ovaj ćete način unijeti znatno manje kalorija i ugljikohidrata, a više vitamina, minerala i potrebnih nutrijenata. Rezanci od povrća također su odlično rješenje kada ste u žurbi jer im ne treba duga termička obrada jer postaju gnjecavi. Dovoljno ih je malo prepržiti na ulju ili kratko prokuhati na pari. Kad su gotovi, samo ih prelijte umakom i to je to.

Male kulinarske tajne

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...