Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Male kulinarske tajne

Ne bacati

Stari kruh u novom ruhu

Priznajmo, svi mi kad-tad imamo ostatke kruha koje najčešće bacimo. No uz malo mašte ovu grešku možemo lako ispraviti i iskoristiti stari kruh u sasvim novim kombinacijama.

Još su nas naše mame i bake učile da se hrana ne baca, no ponekad je to zaista nužno. U slučaju starog kruha – priča je sasvim obrnuta. Kad izgubi svoju svježinu, postaje savršen dodatak za brojna druga jela. Naravno, kruh možete i sami sušiti. Narežite ga na kriške dan ranije i sušite ga na zraku. A potom se bacite na izradu raznoraznih verzija. 

Paniranje je bez krušnih mrvica nezamislivo, a zašto biste iz kupovali kad ih lako možete napraviti i sami. Kruh nakidajte na manje komade, posušite u pećnici i nakon što se ohladi, sameljite ga i vaše su krušne mrvice spremne. Isprobajte različite vrste kruha za različite teksture i okuse.

Od starog kruha lako možete napraviti i krutone za hrskavu salatu. Iskoristite stari baguette koji izrežite na kockice, pokapajte maslinovim uljem ili maslacem, pospite začinskim biljem i zapecite. Isprobavajte različite kombinacije začina za što šarenije okuse.

Kriške starog baguettea možete zapeći i iskoristiti kao odličan dodatak kremastim juhama koje uvijek pašu u hladnim danima. Skuhajte vašu omiljenu (mi preporučujemo onu od poriluka) i poslužite uz kriške crostina. 

Stari kruh možete iskoristiti i za pripremu bogatog bavarskog doručka s jajima, gljivama i mladim lukom. Brzo gotov, ovaj će obrok donijeti dvostruku korist. Dobit ćete potrebnu dozu energije za cijeli dan, a stari kruh ćete iskoristiti u finom jelu.

Za kraj, ne smijemo zaboraviti i uvijek voljene okruglice od kruha. Bilo kao samostalno jelo ili dodatak gulašima i varivima, okruglice od kruha savršen su obrok. Mi vam predlažemo zanimljive okruglice od kruha sa špinatomi tostiranim lješnjacima za odličnu orašasto-slanu kombinaciju. 

Male kulinarske tajne

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...