Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Male kulinarske tajne

Vatreni savjeti

Upotrijebite brener na sasvim novi način

Brener najčešće koristimo kod pripreme crème brûléea ili meringa. No zašto stati samo na tome, možete ga koristiti i na brojne druge načine.

Zapecite agrume

Bilo da ih jedete za doručak ili kao prilog mesu i ribi, zapečene polovice agruma daju posebnu aromu jelu. Kako biste si olakšali posao, zapecite ih brenerom. Ovo je mnogo jednostavnije i brže, a možete se poigrati i posuti ih šećerom. 

Ogulite voće i povrće

Bilo da blanširate rajčice, gulite papriku ili neku drugu namirnicu, s brenerom ćete to obaviti puno brže. Ne morate zagrijavati vodu, paliti pećnicu niti gril. Samo brenerom prođite po povrću i kožica će se brzo odvojiti. 

Napravite koricu na mesu

Sve ljubitelje odrezaka oduševit će činjenica da na svom odresku mogu dobiti najbolje od oba svijeta, hrskavu koricu i sočno meso. Nakon što odrezak ispečete na uobičajen način, pospite ga kombinacijom soli, šećera i papra i zapecite brenerom. 

Rastopite sir

Napravite ukusni cheeseburger, tost sa sirom ili tjesteninu pomoću brenera. Samo položite sir na meso ili u slučaju tjestenine pospite krušnim mrvicama i prijeđite brenerom.

S'mores iz kuhinje

Znate za onaj fantastični desert – keks, čokolada i sljezov kolačić. Više vam ne treba golemi plamen, otopite kolačiće brenerom. Pripremite ove slastice u toplini kuhinje i uživajte.

Flambirajte

Kokteli, slastice, što god hoćete. Samo prelijte desert zagrijanim alkoholom i zapalite brenerom. Samo pripazite da se ne opečete.

Izvadite hranu iz kalupa

Trebate li izvaditi sladoled, kremu ili biskvit iz zamrznutog kalupa, samo ga zagrijte lagano brenerom kako bi se kalup ugrijao. Namirnica ćete tako puno lakše izvaditi.

Zagrijte nož

Režete li hladne slastice, nož ne morate grijati toplom vodom. Dovoljno je proći brenerom po oštrici kako bi se nož zagrijao, a rezanje bilo lakše.

Male kulinarske tajne

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...