Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Deserti
American donuts
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
80 min
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, kvascem, soli, šećerom i kakaom. Dodajte umućena jaja, razrađeni sir, 50 g otopljenog maslaca, naribanu koricu limuna i toplo mlijeko te dobro izmiješajte električnom miješalicom. Premjestite tijesto na pobrašnjenu površinu i umijesite podatno glatko tijesto.
Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 – 2 cm i izrežite krugove (Ø 8 – 10 cm) te manjim okruglim kalupom (Ø 2,5 – 3 cm) izrežite im sredinu. Tako oblikovane kolutiće posložite u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje. Prekrijte ih čistom kuhinjskom krpom i pustite da se dižu oko 30 minuta.
Premažite ih preostalim otopljenim maslacem i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 °C i pecite oko 20 minuta, dok blago ne porumene. Kad se ispeku, ostavite ih da se malo ohlade pa ih s jedne strane umočite u čokoladu koju ste otopili na pari, pospite ih čokoladnim mrvicama i poslužite.
Savjet:
U smjesu dodajte i malo alkohola po želji kako bi tijesto upilo manje masnoće.
Sastojci
Za
8
osoba
500 g glatkog brašna
2 žličice free from praška za pecivo
1 vrećica instant-kvasca
100 g šećera
30 g kakaa u prahu
2 jaja
200 g sira mascarpone
50 g džema od borovnica
80 g maslaca
1 žličica naribane korice limuna
100 ml mlijeka
1 žličica soli
Za glazuru:
200 g čokolade za kuhanje
3 žlice čokoladnih mrvica
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Čokolada za kuhanje SPAR
Glatko brašno S-BUDGET, 1kg
Kakao SPAR, 125g
Mascarpone DESPAR, 250g
Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji