Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Banana-kruh s kremastim sirom i voćnim umakom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

80 min
  1. Pomiješajte brašna, sodu bikarbonu, sol, vanilin šećer i cimet u jednoj posudi. Banane zgnječite vilicom te dodajte mlijeko, jaje, ulje i med. Suhe sastojke umiješajte u tekuće i na kraju dodajte orahe.
  2. Smjesu istresite u kalup za kruh koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 1 sat. Banana-kruh ostavite u kalupu da se ohladi pa ga narežite na ploške, koje možete i prepeći. 
  3. Za kremu mascarpone sir pomiješajte sa šećerom u prahu. Umak pripremite tako da voće i šećer zagrijete i kuhate nekoliko minuta da dobijete umak. Po želji, voće možete i nasjeckati. Ostavite umak da se malo ohladi. Poslužite banana-kruh s kremom od sira i voćnim umakom. Ukrasite ga nasjeckanim pistacijama.

Savjet: Kombinirajte zamrznuto voće po želji neovisno o godišnjem dobu.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 240 g integralnog brašna
  • 120 g glatkog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer
  • 4 zrele banane
  • 1 jaje
  • 120 ml mlijeka
  • 120 ml ulja
  • 120 ml meda ili javorova sirupa
  • 100 g mljevenih oraha

Za kremu:

  • 250 g sira mascarpone
  • 60 g šećera u prahu

Za voćni umak:

  • 200 g zamrznutih brusnica
  • 100 g zamrznutih borovnica
  • 70 g šećera
  • nasjeckane pistacije za posluživanje

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio banane Natur*pur

Borovnice Vrtovi Hrvatske, 125g

Mascarpone DESPAR, 250g

Mljeveni orah SPAR, 200g

Začin cimet SPAR, 40g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...