Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Baršunasta torta

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Ugrijte pećnicu na 180°C. Dva kalupa za torte promjera 20 cm obložite papirom za pečenje. Pomiješajte brašno i sodu bikarbonu. Ciklu ogulite i naribajte, ostavite žlicu-dvije soka za kasnije. Ako nemate mlaćenicu u 75 ml mlijeka dodajte 1 žličicu limunovog soka, pustite da odstoji 10 minuta, promiješajte i koristite kao mlaćenicu.
  2. U blenderu izmiješajte ciklu, mlaćenicu, ocat i 1 žličicu arome vanilije dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte maslac sobne temperature, šećer, brašno i jaja, izmiješajte.
  3. Tijesto izlijte u dva kalupa za tortu i pecite u pećnici oko 35 minuta na 180°C.
  4. Ohlađeno tijesto prerežite na pola.
  5. Za kremu: maslac sobne temperature izmješajte sa polovinom količine šećera i 2 žličice ekstrakta vanilije. Kad dobijete glatku smjesu dodajte krem sir i ostatak šećera. Odvojite 1/3 kreme i pomiješajte sa sokom od cikle da dobijete rozu kremu. Složite tortu tako da svaku koru premažete kremom, 2. i 3. koru premažite s likerom od višnje i kremom. Cijelu tortu premažite preostalom kremom i ukrasite po želji s rozom kremom. Ostavite u hladnjaku oko 1 sat i poslužite.

Sastojci

Za 8 osoba
  • 125g maslaca
  • 250g cikle 
  • 75 ml mlaćenice
  • 1 i 1/2 žlice bijelog vinskog octa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 200g šećera
  • 250g brašna
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 2 jaja
  • liker od višnje

za kremu:

  • 150g maslaca
  • 525g šećera u prahu
  • 270g krem sira
  • 2 žličice arome van

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Jaja SPAR, 6 komada

Maslac S-BUDGET, 250g

Šećer od šećerne trske, kristali Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...