Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Bezglutenska čoko torta

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. U zdjelu stavite žumanjke i šećer, pa s pomoću el. miješalice pjenasto izmiješajte.
  2. Lagano dolijevajte ulje, a zatim mlijeko. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakao, rogač i miješajte dok se smjesa dobro ne poveže.
  3. Bjelanjke stucite u čvrst snijeg i lagano kuhačom umiješajte u smjesu.
  4. Dodajte na manje komade grubo narezanu čokoladu, naribane oguljene jabuke i lagano promiješajte.
  5. Smjesu ulijte u namašćen kalup za torte (Ø 22 cm) i pecite 25-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Kad je torta pečena, izvadite je iz pećnice i pustite da se malo ohladi.
  6. Ohlađen kolač obilno premažite čokoladnim namazom i pospite svježim borovnicama.
  7. Savjet: Umjesto tamnim, tortu možete premazati i bijelim čokoladnim namazom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 jaja
  • 80 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 115 g bezglutenskog brašna 
  • 100 g mljevenog rogača
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 80 g čokolade sa 70% kakaa
  • 2 jabuke (500 g)
  • 1 prašak za pecivo
  • 400 g čokoladnog namaza
  • 150 g svježih borovnica

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jabuka Natur*pur

Borovnice Vrtovi Hrvatske, 125g

Kakao SPAR, 125g

Namaz SPAR, lješnjak, kakao, 800g

Prašak za pecivo Natur*pur, 3x17g

SPAR PREMIUM Tamna čokolada, 100g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...