Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Biskupski kruh

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Grožđice operite, ocijedite i namočite u malo ruma. Neka stoje 30-ak minuta u rumu, a zatim ih ocijedite.
  2. Orahe i čokoladu nasjeckajte na komadiće podjednake veličine. Miješajte cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Umješajte brašno i miješajte sve dok ne dobijete masu bez grudica. Dodajte sjeckane orahe, čokoladu i grožđice. Izlijte u namašćeni, pobrašnjeni kalup za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na umjerenoj temperaturi (180 stupnjeva).
  3. Pečeni kolač ostavite kratko da se prohladi, izvadite iz kalupa i po želji pospite šećerom u prahu ili prelijte čokoladnom glazurom. Po bakinom receptu :)

 

Poslao čitatelj: Bakina Kuharica

Provjerio 

Sastojci

Za 6 osoba
  • 4 jaja
  • 350 g šećera
  • 200 g grožđica
  • 200 g oraha
  • 100 g čokolade
  • 400 g oštrog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • malo ruma

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Čokolada za kuhanje SPAR, 250g

Grožđice

Jaja SPAR, 10kom

Orah

Oštro brašno S-BUDGET, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...