Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Carski drobljenac (Kaiserschmarren)

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Žumanjak, šećer i vanilin šećer pjenasto izmješajte, dodajte mlijeko, brašno i malo soli. Umješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka
  2. Polovica tijesta ulijte u zagrijanu tavu na kojoj ste otopili maslac i pecite dok na donjoj strani ne postane smeđe. Zatim pomoću vilice izlomite tijesto na manje komade i još kratko popecite. To isto učinite i s drugom polovicom tijesta koje vam je ostalo.
  3. Za umak ogulite jabuke i narežite na četvrtine pa ih kuhajte u zašećerenoj vodi dok ne omekšaju. Propasirajte ih, ohladite i stavite u zdjelu za posluživanje
  4. Posluživanje: Pečene komadiće tijesta (drobljenac) stavite na tanjur, pospite šećerom u prahu i poslužite uz umak od jabuka.

Sastojci

Za 4 osobe

Za drobljenac:

  • 4 jaja (odvojeno žumanjak i bjelanjak)
  • 30g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250ml mlijeka
  • 80g oštrog brašna
  • 60g glatkog brašna
  • 20g maslaca
  • sol

Za umak:

  • 350g jabuka
  • 100ml vode
  • 30g šećera
  • suhe grožđice po želji

Prošek Villa Olmi Prossecco Dry


0,75L

Temp. serviranja:
5-7ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Maslac SPAR free from

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Oštro brašno S-BUDGET, 1kg

Trajno mlijeko S-BUDGET, 1L

Jaja SPAR, 30kom

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...