Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Cheesecake

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

85 min
  1. Mljevenim keksima dodajte otopljeni maslac, dobro promiješajte i smjesu utisnite na dno kalupa za torte (Ø 24cm). Držite u hladnjaku da se stisne dok pripremate kremu. 
  2. Bjelanjke odvojite od žumanjaka i istucite u snijeg. Žumanjke i šećer pjenasto umutite, dodajte vanilin šećer, limunov sok i koricu, vrhnje, sir i škrobno brašno. Smjesu dobro promiješajte i na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izdvojite 4 žlice smjese, a ostalo nanesite na podlogu od keksa i poravnajte. 
  3. Čokoladu otopite na pari i pomiješajte s odvojenom smjesom. Pomoću slastičarske vrećice nanesite čokoladnu smjesu po površini. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C, a nakon 15 minuta smanjite temperaturu na 150 °C i ostavite da se peče još 50 minuta. 
  4. Kolač prvo hladite na sobnoj temperaturi, a zatim ga dobro ohladite u hladnjaku.

Savjet: Obod kalupa za torte premažite maslacem i obložite papirom za pečenje.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 150 g mljevenih keksa
  • 60 g maslaca

Za kremu:

  • 4 jaja
  • 170 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 žlice limunova soka
  • 800 g kremastog sira (mascarpone)
  • malo naribane limunove korice
  • 40 g škrobnog brašna
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 80 g čokolade

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Mascarpone DESPAR, 250g

Maslac S-BUDGET, 250g

Tamna čokolada SPAR, 100g

Vrhnje za šlag SPAR, 36%, 250ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...