Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Cheesecake na kori od badema i datulja sa želeom od šumskog voća

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Upalite pećnicu neka se grije. Usitnite kekse, nasjeckajte sitno datulje, izmrvite listiće badema i dodajte rastopljeni maslac. Sve zajedno izmiješajte u jednoličnu smjesu i stavite u kalup promjera 23 cm obložen papirom za pečenje.
  2. Utisnite smjesu u kalup i stavite peći na 230 °C 4 minute. Izvadite van i ostavite 10 minuta, a za to vrijeme pripremite kremu od sira. 
  3. Sve sastojke za kremu izmiksajte mikserom u jednoličnu smjesu. Ulijte u kalup u kojem ste pekli koru. Stavite u pećnicu na 170 °C 20 – 25 minuta. Izvadite da se hladi. 
  4. Šumsko voće izblendajte u blenderu i propasirajte ga kroz sito. Kad ste propasirali šumsko voće, dodajte ga u posudu zajedno s brezinim šećerom i stavite grijati na laganu vatru da se šećer rastopi. Ubacite pripremljenu želatinu (rastopljenu u hladnoj vodi) u smjesu koja ne smije biti na temperaturi većoj od 80 °C. 
  5. Sve dobro izmiješajte i stavite hladiti 10 minuta. Prelijte preko kreme od sira i vratite u hladnjak da se hladi 2 – 3 sata.

Savjet: Za intenzivniji okus kore, listiće badema prvo ispecite u pećnici 10 minuta na 180 °C. Umjesto svježeg sira možete koristiti krem sir.​

Sastojci

Za 4 osobe

Za koru:

  • 200 g keksa s maslacem
  • 120 g maslaca
  • 100 g badema u listićima
  • 50 očišćenih datulja

Za kremu od sira:

  • 500 g svježeg kravljeg sira
  • 4 cijela jaja
  • 150 g brezinog šećera (5 jušnih žlica)
  • korica jednog limuna

Za žele:

  • 400 g šumskog voća
  • 120 g brezinog šećera
  • 14 g želatine (prah ili listići)

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Maslac S-BUDGET, 250g

Smrznuto šumsko voće SPAR, 250g

Suhe datulje SPAR, 250g

Svježi sir SPAR, 20%, 250g

Sladilo od breze SPAR Vital, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...