Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Cheesecake s kikirikijem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Sameljite kekse i pomiješajte s rastopljenim kikiriki maslacem. Smjesu utisnite u kalup obložen papirom za pečenje i odložite u hladnjak. 
  2. U međuvremenu stucite vrhnje za šlag. Razmutite krem sir, maslac od kikirikija i šećer u prahu, dodajte u smjesu žlicu po žlicu šlaga i ujednačite. 
  3. Ulijte kremu na podlogu, poravnajte površinu i odložite u hladnjak da se stvrdne. Tortu ukrasite prženim kikirikijem i listićima metvice.

Savjet: Kolač će biti još bolji koristite li maslac s komadićima kikirikija.

Sastojci

Za 10 osoba

Podloga:

  • 250 g integralnih keksa
  • 125 g rastopljenog kikiriki maslaca

Krema:

  • 500 g krem sira
  • 80 g šećera u prahu
  • 100 g kikiriki maslaca
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • Za ukrašavanje:
  • 250 g kikirikija
  • 2 – 3 listića svježe metvice

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Integralni keks DESPAR, 350g

Kikiriki u ljusci

Maslac od kikirikija SPAR, 350g

Sirni namaz Natur*pur, 150g

Vrhnje za šlag SPAR, 36%, 250ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...