Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Chia puding sa slatkom heljdom, mousseom od manga i voćem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Heljdu kuhajte desetak minuta u vodi s malo soli. Ocijedite, toplu začinite medom i raspodijelite u četiri vrča. 
  2. Škrobno brašno, šećer, vanilin šećer i malo (50 ml) hladnog mlijeka zamiješajte, ostalo mlijeko zagrijte, a kad provri, prelijte ga preko smjese škrobnog brašna i šećera, promiješajte i vratite na kuhanje, prokuhajte 2 – 3 minute, maknite s vatre i umiješajte chia sjemenke. Uz povremeno miješanje hladite desetak minuta pa prelijte preko heljde.  
  3. Ogulite mango, narežite ga na kocke i usitnite u pire. Žumanjke i šećer tucite na pari, maknite s vatre, umiješajte pire od manga pa, uz povremeno miješanje, ohladite da bude sobne temperature. 
  4. Bjelanjke tucite u čvrsti snijeg, a vrhnje u šlag. Spojite snijeg i šlag pa lagano umiješajte u žumanjke i mango. Dobiveni mousse prelijte preko pudinga. Ohladite u hladnjaku. Prije posluživanja ukrasite malinama i borovnicama.

Savjet: Da bi mousse dobio mjehurastu teksturu, prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite da stoji 10 minuta na sobnoj temperaturi.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 150 g heljde
  • 30 g meda

Puding od chia sjemenki:

  • 20 – 30 g chia sjemenki
  • 600 ml mlijeka
  • 60 g šećera
  • 1 bourbon vanilin šećer
  • 40 g škrobnog brašna

Mousse:

  • 200 g manga
  • 2 žumanjka
  • 2 bjelanjka
  • 50 g šećera
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 80 g malina
  • 80 g borovnica

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Borovnice Vrtovi Hrvatske, 125g

Chia sjemenke SPAR Vital, 250g

Cvjetni med DESPAR

Maline Vrtovi Hrvatske, 125g

Mango

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...