Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Deserti
Video recept
Čokladna srca s borovnicama i mentom
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
45 min
U posudu ulijte vodu, liker od borovnice i kavu. Dodajte maslac i čokoladu i na laganoj vatri miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se malo ohladi.
U zdjeli promiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Dodajte u smjesu s čokoladom.
Umiješajte cijela jaja i izlijte smjesu na lim obložen papirom za pečenje. Pecite 30 minuta na 160°C.
Za glazuru na laganoj vatri ugrijte slatko vrhnje do vrenja, maknite s vatre, dodajte maslac i nasjeckanu čokolda. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Borovnice prokuhajte s šećerom, izblendajte štapnim mikserom i procijedite kroz cijedilo.
Žlicu umaka od borovnica stavite na tanjur, kalupima izrežite srca od biskvita,
posložite srca na umak od borovnica i prelijte glazurom od čokolade.
Sastojci
Za
4
osobe
125g maslaca
100g čokolade
15g kakaa
100g glatkog brašna
200g šećera
2 jaja
1 dl vode
0,4 dl likera od borovnice
0,3 dl kave
5g praška za pecivo
0,5 dl vrhnja za šlag
50g čokolade
10g maslaca
200g smrzutih ili svježih borovnica
2 žlice šećera
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Glatko brašno S-BUDGET, 1kg
Jaja SPAR, 6 komada
Kakao SPAR, 125g
Smrznute borovnice SPAR, 250g
SPAR PREMIUM Maslac, 82% m.m., 250g
Šećer od šećerne trske, kristali Natur*pur, 500g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji