Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Čokoladna rolada s truffel kremom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Čokoladu rastopite na vodenoj kupelji. Bjelanjke odvojite od žumanjaka i stucite u čvrst snijeg. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Sve dobro izmiješajte pa dodajte čokoladu, koricu naranče, a na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u posudu za pečenje (35×25 cm) obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 min. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i pospite kakaom te prekrijte novim komadom papira i okrenite. Biskvit nježno savijte i tako ostavite da se ohladi.
  2. Zagrijte 200 ml vrhnja za kuhanje do vrenja i prelijte preko čokolade natrgane na kockice. Miješajte dok se čokolada ne rastopi pa dodajte liker. Kad se čokolada ohladi na sobnu temperaturu, umiješajte razrađeni maslac, a zatim preostalo slatko vrhnje stučeno u šlag.
  3. Biskvit odmotajte i premažite kremom. S pomoću papira savijte roladu i ostavite u hladnjaku nekoliko sati. Roladu prelijte čokoladnom glazurom.

Sastojci

Za 4 osobe

Biskvit:

  • 5 jaja
  • 100 g šećera u prahu
  • 30 g oštrog brašna
  • 30 g kakaa u prahu
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica naribane korice naranče
  • 100 g čokolade za kuhanje

Krema:

  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 400 g čokolade za kuhanje
  • 2 žlice likera od naranče
  • 100 g maslaca
  • 1-2 žlice kakaa u prahu

Čokoladna glazura:

  • 100 g čokolade
  • 40 g maslaca

Porto Osborne


0,75L

Temp. serviranja:
18-20ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Čokolada za kuhanje SPAR, 250g

Kakao SPAR, 125g

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...