Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Čokoladne tortice

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Pećnicu zagrijte na 200°C. Plitki lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte dok se dobro ne zapjene, dodajte 50 g šećera i nastavite miksati dok ne dobijete čvrsti snijeg. Žumanjke i preostalih 50 g šećera miksajte dok ne posvijetle. U žumanjke postupno ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  3. Pomiješajte brašno i kakao s mljevenim bademima i instant kavom pa naizmjence u smjesu od jaja dodajte suhu smjesu i otopljeni maslac, zatim izlijte u pripremljeni lim i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 10 minuta na 200 °C. Pečeni biskvit odmah maknite s lima i preokrenite na drugi papir za pečenje, a papir na kojem se pekao pažljivo uklonite. Pomoću okruglog rezača promjera 6 cm izrežite biskvit na jednake krugove. 
  4. Pripremite kremu. Žličicu želatine prelijte s dvije žlice vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, maknite s vatre, dodajte narezanu čokoladu i pripremljenu želatinu. Sve dobro promiješajte i ostavite da se ohladi. Ohlađenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu. U okrugle slastičarske kalupe promjera 6 cm rasporedite sloj biskvita, zatim nanesite sloj kreme i ponovite tako da svaka tortica sadrži tri sloja biskvita i tri sloja kreme. Ostavite u hladnjaku da se dobro ohlade. 
  5. Pripremite glazuru od čokolade. Na pari otopite čokoladu, dodajte 2 žličice ulja i brzo promiješajte.
  6. Na svaku torticu nanesite čokoladnu glazuru. Prije posluživanja tortice ukrasite čokoladnim strugotinama i listićima mente.

Savjet: Ako nemate okrugle kalupe za pojedinačne tortice, možete slojeve slagati u čaše.​

Sastojci

Za 6 osoba

Biskvit

  • 4 jaja
  • prstohvat soli
  • 100 g šećera
  • 50 g oštrog brašna
  • 30 g kakaa
  • 1 žličica instant kave
  • 60 g mljevenih badema
  • 40 g otopljenog maslaca

Krema

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 200 g mliječne čokolade
  • 1 žličica želatine u prahu

Glazura

  • 100 g tamne čokolade
  • 2 žličice suncokretovog ulja

Za dekoraciju

  • čokoladne strugotine
  • listići svježe mente

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Čokolada za kuhanje SPAR, 250g

Instant kava Crema SPAR, 150g

Kakao SPAR, 125g

Maslac SPAR free from, 250g

Mliječna čokolada Free From, 100g

Vrhnje za šlag SPAR, 36%, 250ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...