Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Čokoladni kolač s marshmallow kremom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Za biskvit desetak minuta miksajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte ulje i nastavite miksati, a zatim dodajte naizmjence mlijeko i mješavinu brašna i kakaa. Izlijte biskvit u tankom sloju u lim za pečenje, na masni papir, i pecite na 180 °C 12 ‒ 15 minuta, ovisno o pećnici. 
  2. Za kremu u posudu za miksanje stavite bjelanjke i nekoliko kapi limunova soka. Pomiješajte 225 g šećera s glukozom i malo vode te kuhajte dok ne zakipi. Kad šećer dosegne 110 °C, dodajte u bjelanjke 37 g šećera i miksajte srednjom brzinom. Namočite želatinu u hladnu vodu. 
  3. Kada dosegne 115 °C, šećerni sirup maknite s vatre, ubacite ocijeđenu želatinu i miješajte da se rastopi te postupno ulijevajte u bjelanjke. Miksajte, i pritom dodajte 20 g rastopljene čokolade, dok se temperatura smjese ne spusti na 20 °C. 
  4. Oko ohlađenog biskvita ponovno stavite okvir, ulijte kremu, poravnajte površinu i ostavite da se stegne. 
  5. Za glazuru rastopite natrganu čokoladu, umiješajte kockice maslaca i na kraju žlicu maslinova ulja. Kad se krema stvrdne, kolač narežite na kocke i prelijte ih čokoladnom glazurom.

Savjet: Za jednostavniju verziju kolača, istopite gotove marshmallow kolačiće i pomiješajte s čokoladom i limunovim sokom.

Sastojci

Za 10 osoba

Biskvit:

  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 40 ml ulja
  • 120 g brašna
  • 15 g kakaa u prahu
  • 75 ml mlijeka

Krema:

  • 5 bjelanjaka
  • 15 g želatine u listićima
  • 225 g + 37 g šećera
  • 50 g glukoze
  • 20 g čokolade
  • nekoliko kapi limunova soka

Glazura:

  • 150 g tamne čokolade
  • 75 g maslaca
  • 15 ml maslinova ulja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Čokolada za kuhanje SPAR, 250g

Kakao SPAR, 125g

Maslac SPAR, 250g

Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...