Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Čokoladni kolač s trešnjama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

70 min
  1. Zagrijte maslac, maknite ga s vatre i u njemu otopite natrganu čokoladu.
  2. Jaja i šećer pjenasto izmiješajte pa dodajte pripremljenu otopljenu čokoladu, zatim brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. 
  3. Lagano promiješajte i izlijte u posudu za pečenje (30×20 cm) obloženu papirom za pečenje.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta. 
  5. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi pa ga izvadite iz posude. Istu posudu obložite papirom za pečenje. 
  6. Maslac zagrijte i u njemu otopite čokoladu.
  7. Uspite zdrobljene kekse, promiješajte i rasporedite u posudu za podlogu. Pustite da se ohladi i stisne. 
  8. Želatinu prelijte s pet žlica hladne vode i ostavite 10 minuta da nabubri.
  9. Sir, šećer i vanilin šećer dobro izmiješajte. 
  10. Želatinu lagano zagrijte da se otopi, a na vodenoj kupelji rastopite čokoladu. 
  11. Smjesi od sira dodajte slatko vrhnje, jogurt, promiješajte i miješajući dodajte rastopljenu želatinu.
  12. Jednu trećinu dobivene kreme ostavite za poslije, a ostatak odmah nanesite na ohlađenu podlogu od keksa. 
  13. U preostali dio kreme umiješajte otopljenu čokoladu i pomoću slastičarske vrećice, čiji vrh utisnete u kremu, načinite čokoladne loptice. 
  14. Stavite u hladnjak da se krema stisne (najmanje jedan sat).
  15. Šećer, vanilin šećer i nekoliko žlica vode kuhajte nekoliko minuta da dobijete sirup pa umiješajte trešnje i limunov sok. Kuhajte na laganoj vatri da se trešnje oblože umakom pa umiješajte škrobno brašno razmućeno u malo vode. 
  16. Preko ohlađene kreme položite biskvit i preko njega nanesite trešnje. 
  17. Kolač ostavite u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći pa ga hladnog narežite na kocke i poslužite.

Savjet: Za pripremu ovog kolača možete koristiti i zamrznute trešnje.

Sastojci

Za 10 osoba

Biskvit:

  • 100 g čokolade
  • 100 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 2 jaja
  • 80 g glatkog brašna
  • 1 žlica kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo

 

Podloga:

  • 200 g prhkog keksa (grubo zdrobljenog)
  • 60 g maslaca
  • 100 g čokolade

 

Krema:

  • 300 g sira mascarpone 
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 10 g mljevene želatine 
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 200 g jogurta
  • 100 g čokolade

 

Preljev s trešnjama:

  • 400 g trešanja
  • 80 g šećera
  • 1 vanilin šećer 
  • 2 žlice ocijeđenog soka limuna (ili likera od trešanja)
  • 1 – 2 žličice škrobnog brašna

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Čokolada za kuhanje SPAR

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Jaja S-BUDGET, A klasa, M razred

Mascarpone DESPAR, 250g

Maslac Natur*pur, 250g

Tekući jogurt S-BUDGET, 180g

Trešnja

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...