Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Čokoladni kuglof

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Maslac zagrijte da se rastopi, maknite s vatre, umiješajte šećer, mlijeko i na kraju dodajte mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo.
  2. Dodajte jaja, dobro izmiješajte pa smjesu izlijte u namašćen i brašnom posut kalup za kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40 – 45 minuta. 
  3. Pečeni kuglof ostavite da se malo ohladi pa ga izvadite iz kalupa.
  4. Glazuru pripremite tako da maslac zagrijete do vrenja, maknite ga s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se čokolada rastopi.
  5. Glazuru prelijte preko ohlađenoga kuglofa i pospite krupno narezanim pistacijama.

Savjet:Ako ste ljubitelj voćnih deserata, osnovni recept za tijesto uvijek možete nadograditi sušenim voćem kao što su, recimo, grožđice.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 125 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 150 ml mlijeka
  • 100 g oštrog brašna 
  • 60 g glatkog brašna
  • 20 g kakaa u prahu
  • 1 prašak za pecivo 
  • 2 jaja

Za glazuru:

  • 40 g maslaca
  • 100 g čokolade
  • 50 g oguljenih pistacija

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Čokolada za kuhanje SPAR, 250g

Kakao SPAR, 125g

Oštro brašno S-BUDGET, 1kg

Pistacija

SPAR PREMIUM Maslac, 82% m.m., 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...