Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Čokoladni soufflè

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Miksajte jaja i šećer. 
  2. Rastopite čokoladu na pari, dodajte maslac i miješajte dok se maslac ne rastopi. Ohladite i dodajte u jaja i šećer. Potom dodajte brašno, kakao i mlijeko pa dobro promiješajte. 
  3. Četiri posudice za soufflé ili limene kalupe premažite maslacem, pospite brašnom, napunite smjesom i držite jedan sat u zamrzivaču. 
  4. Potom ih stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 220 °C da se peku 10 – 15 minuta, dok se vanjski sloj ne ispeče, a sredina ostane mekana.
  5. Kad se malo ohladi u kalupu, izvadite i poslužite s preljevom od čokolade i naribanom čokoladom.

Savjet: Ako ga duže zamrznete, soufflèće imati mekšu sredinu, a ovisno o pećnici, pečenje može trajati 11 – 13 minuta.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 3 jaja
  • 110 g šećera
  • 100 g čokolade sa 72 % kakaa
  • 90 g maslaca
  • 35 g brašna
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 1 žlica punomasnog mlijeka

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Brašno DESPAR, tip 00, 1kg

Kakao SPAR, 125g

SPAR Premium maslac, 250g

SPAR PREMIUM Tamna čokolada, 100g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...