Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Deserti
Desert maki sushi
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
45 min
U posudu stavite glatko i oštro brašno, kakao, prstohvat soli i dobro promiješajte. Dodajte jaja i mlijeko pa umijesite glatku smjesu. Pustite je da odstoji 10-ak minuta. Palačinke ispržite na tavi veličine oko Ø 22 cm (12 palačinki).
Voće ogulite, narežite na deblje štapiće, nakapajte limunovim sokom i dobro izmiješajte. Biljni šlag istucite pomoću električne miješalice u čvršću smjesu pa umiješajte mascarpone.
Na polovicu svake palačinke prvo namažite istučeni šlag s mascarponeom, pa po njemu posložite dio narezanog voća. Zarolajte ih i stavite u hladnjak na oko 1 sat da se nadjev ohladi. Izvadite ih i narežite na manje rolice. Poslužite dobro rashlađeno i posuto listićima mente.
Savjet:
Kombinacije voća u ovom desertu mijenjajte prema svom ukusu i raspoloženju.
Sastojci
Za
4
osobe
200 g oštrog brašna
175 g glatkog brašna
3 žlice kakaa u prahu
2 jaja
700 ml mlijeka
ulje za pečenje
sol
Za nadjev:
2 banane
2 kivija
1 mango
2 žlice limunova soka
150 g biljnog šlaga
150 g mascapone sira
nekoliko listića mente za posluživanje
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio banane Natur*pur
Kakao SPAR, 125g
Kiwi
Mango
Oštro brašno S-BUDGET, 1kg
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji