Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Desert maki sushi

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. U posudu stavite glatko i oštro brašno, kakao, prstohvat soli i dobro promiješajte. Dodajte jaja i mlijeko pa umijesite glatku smjesu. Pustite je da odstoji 10-ak minuta. Palačinke ispržite na tavi veličine oko Ø 22 cm (12 palačinki). 
  2. Voće ogulite, narežite na deblje štapiće, nakapajte limunovim sokom i dobro izmiješajte. Biljni šlag istucite pomoću električne miješalice u čvršću smjesu pa umiješajte mascarpone. 
  3. Na polovicu svake palačinke prvo namažite istučeni šlag s mascarponeom, pa po njemu posložite dio narezanog voća. Zarolajte ih i stavite u hladnjak na oko 1 sat da se nadjev ohladi. Izvadite ih i narežite na manje rolice. Poslužite dobro rashlađeno i posuto listićima mente.

Savjet: Kombinacije voća u ovom desertu mijenjajte prema svom ukusu i raspoloženju.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 200 g oštrog brašna
  • 175 g glatkog brašna
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 2 jaja
  • 700 ml mlijeka
  • ulje za pečenje
  • sol

Za nadjev:

  • 2 banane
  • 2 kivija
  • 1 mango
  • 2 žlice limunova soka
  • 150 g biljnog šlaga
  • 150 g mascapone sira
  • nekoliko listića mente za posluživanje

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio banane Natur*pur

Kakao SPAR, 125g

Kiwi

Mango

Oštro brašno S-BUDGET, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...