Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Indijanka

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Za kremu od jaja: pjenasto umutite žumanjke i šećer. Mlijeku dodajte vanilin šećer, zakuhajte i maknite s vatre. Neprekidno miješajući, ulijte u mlijeko smjesu od žumanjaka, a potom postupno dodajte brašno. Ako koristite glatko brašno, najprije ga dobro razmutite u 1,5 - 2 dl hladnog mlijeka, a ostatak zakuhajte pa umiješajte na opisani način. Vratite na blagu vatru i uz neprekidno miješanje zagrijavajte dok ne dobijete gustu glatku smjesu. Maknite s vatre i pustite da se ohladi.
  2. Za tijesto: posebno umutite čvrst snijeg od bjelanjaka. U žumanjke stavite šećer i mutite 1 minutu. Dodajte suhe sastojke i promiješajte. U tu smjesu vrlo polako žlicom umiješajte bjelanjke. Pecite 20 minuta na 180 °C u okruglom kalupu promjera 28 cm. Kad se tijesto ohladi, presijecite ga na tri dijela.
  3. Umutite margarin i šećer u prahu, dodajte ohlađenu kremu i 2 žlice ruma. Dobivenom kremom premažite sve tri kore.
  4. Na pari posebno umutite 6 bjelanjaka i šećer pa tom smjesom premažite cijelu tortu.
  5. Dobar tek!

 

Poslao čitatelj: Stefanka

Provjerio 

Sastojci

Za 12 osoba
  • 8 jaja
  • 10 žlica šećera
  • 4 žlice kakaa
  • 7 žlica oštrog brašna
  • ½ vrećice praška za pecivo

Krema:

  • 5 dl mlijeka
  • 6 žumanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica oštrog ili glatkog brašna
  • 4 vrećice vanilin šećera
  • 250 g margarina
  • 250 g šećera u prahu
  • 2 žlice ruma
  • 6 bjelanjaka
  • šećer, prema želji

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Jaja SPAR, 10kom

Kakao SPAR, 125g

Oštro brašno S-BUDGET, 1kg

Prašak za pecivo Natur*pur, 3x17g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...