Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Izvrnuti kolač s kruškama i đumbirom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

130 min
  1. Pomični kalup za torte, promjera 20 ili 23 cm, lagano nauljite pa mu dno i rub prekrijte papirom za pečenje promjera 25 cm. Maslac otopite na laganoj vatri pa u njega umiješajte šećer i cimet. Kuhajte na laganoj vatri 1 minutu da se šećer otopi. Otopinu maslaca, šećera i cimeta razmažite po papirom za pečenje prekrivenom dnu kalupa za torte.
  2. Kruške uzdužno narežite na četvrtine željene debljine pa ih gusto posložite po otopini s maslacem tako da dno bude posve prekriveno.
  3. Maslac i šećer miješajte mikserom 3 - 5 minuta ili dok maslac ne postane pjenast, a smjesa ujednačena. Dodajte đumbir pa sve dobro miješajte još 1 minutu. Dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog dodavanja dobro promiješajte da se jaje posve sjedini sa smjesom. Postupno umiješajte javorov sirup i šećer. Smjesa će izgledati kao da je prepuna grudica, ali one će nestati kada se dodaju suhi sastojci.
  4. Brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol dobro promiješajte u zasebnoj posudi. Smjesi s maslacem postupno i naizmjence dodajte brašno i mlaćenicu. Miješajte ručnom kuhačom, sasvim lagano i samo toliko dok suhi sastojci ne upiju svu tekućinu i ravnomjerno se sjedine s kremom od maslaca. Biskvitnom smjesom prekrijte kruške i poravnajte gornji sloj.
  5. Kolač pecite na 160˚C oko sat i pol ili dok ne bude sasvim pečen (provjerite pomoću čačkalice).
  6. Kolač ostavite da se hladi 10 minuta u kalupu, zatim ga pokrijte pladnjem za posluživanje i pažljivo ga okrenite i istresite na pladanj. Maknite pomičnu stranicu kalupa i skinite papir za pečenje s vrha kolača.
  7. Poslužite kolač mlak ili hladan.

 

Poslao čitatelj: Laka kuharica

Provjerio 

Sastojci

Za 12 osoba
  • 40 g maslaca, sobne temperature
  • ¼ šalice smeđeg šećera
  • 1 ½ čajna žlica mljevenog cimeta
  • 4 - 5 srednje velikih zrelih krušaka, oguljenih i očišćenih

Biskvit:

  • 220 g maslaca, sobne temperature
  • ½ šalice smeđeg šećera
  • 50 g korijena đumbira, oguljenog i naribanog
  • 3 jaja
  • 70 ml javorova sirupa ili meda
  • ¼ šalice šećera
  • 3 šalice oštrog brašna
  • 1 ½ čajna žlica praška za pecivo
  • 1 ½ čajna žlica sode bikarbone
  • ½ čajne žlice soli
  • 1 ½ šalica mlaćenice

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Đumbir

Javorov sirup Natur*pur, 250ml

Kruška Viliams

Maslac Natur*pur, 250g

Prašak za pecivo Natur*pur, 3x17g

Začin cimet SPAR, 40g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...