Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Juneći gulaš sa šampinjonima

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

150 min
  1. Junetinu očistite od masnoće pa je narežite na kockice. Ogulite luk i češnjak pa ih nasjeckajte, a mrkvu ogulite i narežite na kolutiće.
  2. Zagrijte dublju posudu debljeg dna pa na dvije žlice maslinova ulja pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte mu nasjeckani češnjak i nastavite pirjati dok se luk blago ne karamelizira i pusti sve svoje arome. Po potrebi dodajte i malo vode.
  3. Dodajte narezanu junetinu i pirjate je dok ne uhvati lijepu smeđu boju sa svih strana.
  4. Potom dodajte lovor, ružmarin, borovice, narezanu mrkvu, odmrznuti ili svježi grašak i žlicu koncentrata rajčice. Sve zalijte crnim i bijelim vinom, smanjite vatru i dinstajte dok alkohol iz vina ne ispari a ostane samo njegova slatkasta aroma. Dolijte tople vode ili goveđeg temeljca, toliko da pokrijete meso. Posolite i popaprite te nastavite kuhati oko 2 sata na laganoj vatri dolijevajući vodu po potrebi.
  5. Šampinjone dobro očistite i narežite na listiće. Zagrijte dublju tavu pa posoljene šampinjone lagano pirjajte bez masnoće dok ne ispari sva tekućina. Kada je gulaš gotov umiješajte šampinjone i poslužite toplo. Kao prilog ovom jelu možete poslužiti kuhanu rižu ili njoke.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500g junećeg buta
  • 200g crvenog luka
  • 250g svježih šampinjona
  • 3 režnja češnjaka
  • 200g mrkve
  • 400g smrznutog ili svježeg graška
  • 100 ml crnog vina
  • 50ml bijelog vina
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 2 lovorova lista
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • 4-5 klekovih boba
  • sol i svježe mljeveni papar
  • 2 žlice maslinova ulja​

Vino Degrassi Teran


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio luk Natur*pur, 750g

Juneći but

Ružmarin

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Zeleni grašak DESPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...