Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Kaiserschmarren – austrijske palačinke

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Prvo odvojite žumanjke od bjelanjaka. Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka, a žumanjcima dodajte mlijeko i brašno, malo ih posolite i dobro izmiješajte u glatku smjesu.
  2. Smjesi od žumanjaka dodajte tučeni snijeg i lagano, ali temeljito izmiješajte kuhačom.
  3. U tavu srednje veličine (Ø oko 18 cm) stavite maslac pa kad se rastopi, ulijte pola smjese.
  4. Ispecite donju stranu na srednje jakoj vatri. Zatim lopaticom okrenite tijesto na drugu stranu, pecite 2 - 3 minute pa ga lopaticom ili vilicom natrgajte na veće komade.
  5. Još malo pecite i nastavite oprezno okretati komade sve dok ne budu gotovi, ali pritom ih nikako nemojte stiskati. Istresite ih na tanjur, pospite šećerom u prahu i poslužite. Isti postupak ponovite s preostalom smjesom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 jaja
  • 250 ml mlijeka
  • 40 g šećera
  • 160 g glatkog brašna
  • 50 g maslaca
  • sol
  • šećer u prahu za posipanje

Marsala Lombardo


0,75L

Temp. serviranja:
12-13ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Jaja SPAR, 10kom

Maslac SPAR, 250g

Svježe mlijeko SPAR, 3,2%, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...