Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Kolač od krušaka

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Uzmite dublju zdjelu pa u njoj istucite rastopljeni maslac i sitni šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. U nju dodajte jedno po jedno jaje uz stalno miješanje. Nakon toga polako umiješajte brašno pazeći da vam ne ostanu grudice. Na kraju dodajte mljevene bademe i prašak za pecivo. Pustite tijesto da malo odstoji dok vi očistite i narežete kruške.
  2. Uzmite okrugli kalup za kolače promjera 20cm pa ga s unutarnje strane dobro premažite maslacem. Uspite u njega pripremljenu smjesu i lagano je poravnajte nožem za kolače. Na vrh kolača stavite očišćene kriške krušaka pa ih lagano utisnite rukom. Pecite 30 minuta na temperaturi od 180°C. Izvadite kolač iz pećnice, pospite ga listićima badema pa ga vratite u pećnicu na još 10 minuta. Da biste provjerili da li je kolač gotov, u sredinu kolača ubodite drveni štapić ili čačkalicu. Kolač je gotov ako je štapić čist bez ostataka tijesta.
  3. Ostavite kolač da se ohladi u kalupu pa mu oprezno skinite obruč i dno kalupa. Pospite ga sa šećerom u prahu i poslužite s kremom od mascarponea, prošeka i naranče. Kremu ćete pripremiti na način da u zdjeli pomiješate koricu i sok od jedne naranče, 200g mascarponea i 2 žlice prošeka.

Sastojci

Za 8 osoba
  • 130g maslaca
  • 2 zrele veće kruške
  • 100g mljevenih badema
  • 70g badema narezanih na listiće
  • 125g sitnog šećera
  • 3 jaja
  • 50g oštrog brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • šećer u prahu za posipanje

za kremu od naranče:

  • 200g mascarponea
  • 1 naranča
  • 2 žlice prošeka

Desertno vino Prošek


1L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio naranča Natur*pur

Kruška Viliams

Mascarpone DESPAR, 250g

Maslac Natur*pur, 250g

Mljeveni badem SPAR, 200g

Prašak za pecivo Natur*pur, 3x17g

Šećer od šećerne trske, kristali Natur*pur, 500g

Jaja SPAR, 6 komada

Brašno DESPAR, tip 00, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...