Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Kolač od marcipana i lješnjaka

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Tostirajte 100 g oguljenih lješnjaka i fino sameljite. Pomiješajte marcipan s mljevenim lješnjacima i oblikujte valjak. 400 g marcipana sobne temperature razvaljajte između dva komada prozirne folije, oblikujte pravokutnik. Maknite gornju foliju, položite valjak s lješnjacima, zarolajte pomoću donje folije i stavite u polukružni kalup (za srneći hrbat).
  2. Prstima preko folije lagano oblikujte marcipan prema kalupu. Odložite u hladnjak da se stegne. U međuvremenu otopite čokoladu u šećernom sirupu. Kad se kolač stegne, pažljivo odmotajte foliju, pospite grubo rezanim lješnjacima i bademima, pokapajte čokoladnim sirupom i poslužite.

Savjet: Kao alternativu probajte napraviti i voćno-orašastu verziju ovog deserta. lješnjake zamijenite pistacijama i sušenim brusnicama. ​

Sastojci

Za 6 osoba
  • 400 g marcipana
  • Sredina:
  • 300 g marcipana
  • 100 g mljevenih tostiranih lješnjaka

Izvana:

  • 50 g lješnjaka
  • 50 g badema
  • 50 g čokolade
  • 20 ml šećernog sirupa

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Badem SPAR, jezgra, 200g

Čokolada za kuhanje SPAR, 250g

Lješnjaci cijeli SPAR, 200g

Marcipan masa SPAR, 200g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...