Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Kolač s kruškama

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Maslac i šećer pjenasto umutite električnim mikserom. Postupno dodajte jaja, jedno po jedno, a nakon svakog dodavanja miješajte dok se smjesa ne ujednači.
  2. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa naizmjenično sa slatkim vrhnjem dodajte smjesi maslaca i jaja.
  3. Nakon svakog dodatka lagano promiješajte špatulom (u ovoj fazi smjesu miješajte što je manje moguće).
  4. Polovinu tijesta razmažite po dnu namašćenog i pobrašnjenog kalupa za torte ø 23 cm. Kruške ogulite, narežite na četvrtine, očistite od peteljki, koštica i tvrdih dijelova u sredini.
  5. Narežite na manje komade ili ploške i polovinom količine prekrijte tijesto u posudi za pečenje.
  6. Kruške pospite cimetom (1 čajna žlica) pa izlijte po njima ostatak tijesta.
  7. Preostale kruške rasporedite po vrhu kolača, malo ih gurnite u tijesto, prema dolje, pa pospite preostalim cimetom i šećerom Demerara.
  8. Pecite u pećnici 30 - 45 minuta na 180 °C, ovisno o količini krušaka (više krušaka - više vlage - dulje pečenje).
  9. Kolač je pečen onda kad u njega zabodena drvena čačkalica ostane čista.

 

Poslao čitatelj: Laka kuharica

Provjerio 

Sastojci

Za 8 osoba
  • 250 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 4 jaja
  • 300 g brašna
  • 2 čajne žlice praška za pecivo
  • 4 žlice slatkog vrhnja (ili mlijeka)
  • 4 kruške (2 - 6 komada, prema želji)
  • 2 žlice šećera Demerara, za posipanje
  • 2 čajne žlice mljevenog cimeta, za posipanje

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Kruška Viliams

Maslac Natur*pur, 250g

Prašak za pecivo Natur*pur, 3x17g

Začin cimet SPAR, 40g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...