Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Krema od bundeve, mascarponea i brusnica

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. U posudu stavite melasu i brusnice pa kuhajte 10 minuta. Ako bude potrebno, razradite smjesu štapnim mikserom.
  2. Tikvu narežite na kocke pa ih stavite na masni papir kojim ste obložili dno posude za pečenje i pecite 10 minuta na 180 °C. Kad se bundeva ispeče, istresite je u posudu, dodajte sok od naranče i prokuhajte (oko 5 minuta), a potom ohladite, usitnite štapnim mikserom i dodajte med.
  3. Mascarpone i med razradite pjenjačom pa postupno umiješajte vrhnje za šlag.
  4. Kad se kreme ohlade, slažite slojeve u čaše kao na slici: najprije krema od bundeve, pa mascarpone, po njemu krema od brusnica, pa opet tanki sloj kreme od tikve. Prije posluživanja ohladite, ukrasite šlagom i dodajte nekoliko brusnica.

Savjet: Ako ne volite med, možete ga zamijeniti šećerom.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • Krema od bundeve:
  • 400 g bundeve
  • 40 g meda
  • 1 naranča

Krema od mascarponea:

  • 250 g mascarpone sira
  • 20 g meda
  • 100 ml vrhnja za šlag

Krema od brusnica:

  • 200 g brusnica
  • 80 g šećerne melase

Za ukrašavanje:

  • 60 ml tučenog slatkog vrhnja
  • 40 g brusnica

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Sušene brusnice

Cvjetni med DESPAR

Mascarpone DESPAR, 250g

Vrhnje za šlag SPAR, 36%, 250ml

Bundeva

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...