Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Krema s kukuruznim škrobom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

15 min
  1. Žumanjke, šećer i kukuruzno škrobno brašno zamutite s 50 ml hladnog mlijeka. 
  2. Preostalo mlijeko i vrhnje zakuhajte, prelijte preko žumanjaka i ponovo kuhajte još 2 – 3 minute, uz miješanje. Izlijte u čaše i ohladite. 
  3. Ohlađenu kremu pospite smeđim šećerom. Neposredno prije posluživanja brenerom karamelizirajte šećer koji ste posuli po kremi.

Savjet: Karameliziranje šećera pomoću brenera vrlo je atraktivan postupak pa ga izvedite pred gostima.​

 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 30 g kukuruznog škrobnog brašna
  • 3 žumanjka
  • 300 ml punomasnog vrhnja s 33 % masti
  • 300 ml mlijeka
  • 80 g šećera
  • 40 g smeđeg šećera za karameliziranje

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Jaja SPAR, 6 komada

Svježe mlijeko SPAR, 3,2%, 1L

Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg

Šećer smeđi S-BUDGET, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...