Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Kruške poširane u crnom vinu

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Vinu dodajte šećer, vanilin šećer, narančin sok i koricu, cimet, klinčić i anis. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta da se šećer rastopi.
  2. Kruške pažljivo ogulite tako da sačuvate peteljku. Stavite ih u vino i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta, odnosno dok ne omekšaju. Duljina kuhanja ovisi o zrelosti i vrsti krušaka.
  3. Kruške izvadite, a vino nastavite kuhati da dobijete sirup (10 min). Dobiveni umak prelijte preko krušaka i sve ostavite nekoliko sati u hladnjaku.
  4. Poširane kruške poslužite sa sladoledom i prelijte umakom od vina.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 4 kruške
  • 500 ml crnog vina
  • 70 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • svježe iscijeđen sok 1 naranče
  • korica naranče
  • 1 štapić cimeta
  • 1 zvjezdasti anis
  • 3 klinčića
  • 4 kuglice sladoleda od vanilije (ili 250 g mascarponea izmiješanog s 2 žlice šećera u prahu)

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio naranča Natur*pur

Šećer od šećerne trske, kristali Natur*pur, 500g

Kruška Natur*pur

Sladoled od vanilije SPAR, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...