Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Deserti
Kruške poširane u crnom vinu
Vaša ocjena:
4
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
45 min
Vinu dodajte šećer, vanilin šećer, narančin sok i koricu, cimet, klinčić i anis. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta da se šećer rastopi.
Kruške pažljivo ogulite tako da sačuvate peteljku. Stavite ih u vino i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta, odnosno dok ne omekšaju. Duljina kuhanja ovisi o zrelosti i vrsti krušaka.
Kruške izvadite, a vino nastavite kuhati da dobijete sirup (10 min). Dobiveni umak prelijte preko krušaka i sve ostavite nekoliko sati u hladnjaku.
Poširane kruške poslužite sa sladoledom i prelijte umakom od vina.
Sastojci
Za
6
osoba
4 kruške
500 ml crnog vina
70 g šećera
1 vanilin šećer
svježe iscijeđen sok 1 naranče
korica naranče
1 štapić cimeta
1 zvjezdasti anis
3 klinčića
4 kuglice sladoleda od vanilije (ili 250 g mascarponea izmiješanog s 2 žlice šećera u prahu)
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio naranča Natur*pur
Šećer od šećerne trske, kristali Natur*pur, 500g
Kruška Natur*pur
Sladoled od vanilije SPAR, 1L
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji