Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Meringue torta s kremom od sira i domaćim džemom od naranče

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Zagrijte pećnicu na 220 °C. Bjelanjke miksajte, uz dodatak soli, u čvrst snijeg, dodajte šećer u prahu i nastavite miksati. Pola dobivenog snijega stavite u dresir-vrećicu i špricajte u prethodno maslacem namazan i krušnim mrvicama posut kalup promjera 28 cm. Smanjite temperaturu na 130 °C i ostavite da se suši. 
  2. U međuvremenu ogulite naranče, narežite ih na kockice i odstranite im koštice. Karamelizirajte šećer, dodajte kockice naranče zajedno sa sokom koji se iscijedio prilikom rezanja i kuhajte desetak minuta ili do željene gustoće džema. Maknite s vatre i ohladite na sobnu temperaturu. 
  3. Za kremu izmiksajte sve navedene sastojke. Nakon 40 minuta sušenja, meringue namažite kremom i nastavite peći još 15 minuta, a potom izvadite iz pećnice, ohladite pa namažite džemom. 
  4. Našpricajte u kalup i drugu koru, vratite u pećnicu, podignite temperaturu na 220 °C i pecite samo kratko da se gornja kora napuhne (samo 5 – 8 minuta). Ohladite i poslužite.

Savjet: Da bi meringue bio mekši, sušite ga u pećnici s funkcijom predgrijavanja.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 3 bjelanjka
  • 100 g šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • maslac i krušne mrvice za kalup

Džem od naranče:

  • 1 kg naranči
  • 100 g šećera
  • 30 ml likera od naranče

Krema:

  • 200 g krem sira
  • 1 jaje
  • 30 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 30 ml limunova soka

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Bio naranča Natur*pur

Bio vanilin šećer Natur*pur, 17g

Sirni namaz Natur*pur, 150g

Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...