Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Mini mousse od banana

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Banane ogulite, narežite, pokapajte limunovim sokom i usitnite u pire. Listiće želatine namočite u hladnu vodu. 
  2. Žumanjke i šećer tucite na pari, maknite s vatre pa pomiješajte s pireom od banane i ocijeđenom želatinom. Uz povremeno miješanje, ohladite da bude sobne temperature. 
  3. Bjelanjke tucite u čvrst snijeg. Vrhnje tucite u šlag. Spojite šlag i snijeg i lagano umiješajte u banane i žumanjke. Mousse ulijte u male silikonske kalupe i ostavite da se stegne. 
  4. Boju za glazuru pomiješajte s malo maslaca sobne temperature, čokoladu rastopite na parnoj kupelji, maknite s vatre, umiješajte maslinovo ulje, dodajte boju pa promiješajte. 
  5. Kad se mousse stegne (možete ga staviti u zamrzivač na jedan sat ili u hladnjaku ohladite na 0 °C), izvadite ga iz kalupa, prelijte glazurom od bijele čokolade obojenom žutom bojom. Rub obložite nakrupno narezanim prženim lješnjacima i ukrasite čipsom od banane.

Savjet: Bananu režite neposredno prije pripreme i pokapajte je limunovim sokom da ne oksidira i potamni.​

Sastojci

Za 4 osobe

Mousse:

  • 200 g banana
  • 60 g šećera
  • 3 žumanjka
  • 3 bjelanjka
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 2 – 3 listića želatine

Glazura:

  • 100 g bijele čokolade
  • 2 žlice maslinova ulja
  • prehrambena žuta boja
  • 40 g maslaca
  • 40 g prženih, nakrupno narezanih lješnjaka
  • 20 g čipsa od banane
  • limunov sok

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio banane Natur*pur

Jaja SPAR, 6 komada

Lješnjaci cijeli SPAR, 200g

SPAR PREMIUM bijela čokolada, 100g

Vrhnje za šlag SPAR, 36%, 250ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...