Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Paleo i bezglutenski kolačići s kokosom i cimetom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Bademima dodajte kokosovo brašno, sol, kokosovo ulje, limunov sok, javorov sirup, žličicu cimeta i razmućena jaja. Umiješajte mekano tijesto koje će se stajanjem zgusnuti kad kokosovo brašno upije tekućinu. 
  2. Žlicom grabite smjesu i posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Oblikujte kolačiće koji tijekom pečenja neće narasti i promijeniti izgled. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 12 minuta (da rubovi postanu zlatnosmeđi). 
  3. Ostavite ih u posudi u kojoj su se pekli 10 minuta, a zatim prenesite na rešetku da se ohlade do kraja. Gotove kolačiće pospite cimetom u prahu.

Savjet: U kolačiće možete dodati komadiće čokolade, nasjeckano suho voće, brusnice, grožđice...

Sastojci

Za 6 osoba
  • 150 g fino mljevenog oguljenog badema
  • 80 g kokosova brašna
  • ¼ žličice soli
  • 60 ml kokosova ulja (ili bademova maslaca)
  • 2 žlice limunova soka
  • 80 g javorova sirupa (ili meda)
  • 2 jaja
  • 2 žličice cimeta u prahu

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Javorov sirup Natur*pur, 250ml

Kokosova mast SPAR

Kokosovo brašno SPAR, 200g

Začin cimet SPAR, 40g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...