Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečena dunja s orasima, kandiranom trešnjom i medom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Dunje prepolovite, izdubite im sredinu da odstranite koštice, pa ih pokapajte limunovim sokom kako ne bi potamnile.
  2. Stavite polovice dunja u posudu za pečenje, dodajte na njih žlicu kosanih oraha i kandiranih trešanja pa pecite oko 10 minuta na 180 °C. Izvadite iz pećnice, ostavite da se hlade 2 - 3 minute.
  3. Prije posluživanja prelijte dunje medom.

Savjet: Umjesto dunja možete koristiti kruške ili jabuke.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 dunje
  • 100 g oraha
  • 60 g kandiranih trešanja
  • 60 g meda
  • 1 limun, sok​

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio cvjetni med Natur*pur, 500g

Bio limun Natur*pur

Orah

Trešnja

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...