Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pink cake pops

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Jaja i šećer pjenasto umutite pa dodajte mlijeko i ulje. Umiješajte vanilin šećer i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu izlijte u posudu za pečenje (30 x 18 cm) obloženu papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta. 
  2. Kad se biskvit ohladi odrežite mu krajeve, da skinete koru, i izmrvite rukama. Dodajte čokoladni namaz i mlijeka po potrebi da dobijete smjesu od koje ćete oblikovati kuglice. Formirajte kuglice i stavite ih u hladnjak da se dobro ohlade. 
  3. Na pari otopite na kockice natrganu čokoladu i dodajte zagrijani maslac. Zatim umiješajte nekoliko kapi boje da dobijete ružičastu glazuru. Glazuru stavite u šalicu da biste lakše umakali kuglice. 
  4. Ohlađene kuglice nabodite na štapiće i umočite u glazuru da cijele budu prekrivene. Ubodite štapiće u stiropor ili kutiju za jaja pa stavite sve zajedno u hladnjak.

Savjet: Ako čokolada postane tvrda, stavite je u toplu vodenu kupelj da se zagrije i postane tekuća.

Sastojci

Za 8 osoba

Za biskvit:

  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 ml ulja
  • 150 ml mlijeka
  • 250 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice namaza od bijele čokolade
  • 3 žlice mlijeka

Za glazuru:

  • 400 g bijele čokolade
  • 80 g maslaca
  • nekoliko kapi ružičaste prehrambene boje
  • štapići za kuglice

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Prašak za pecivo Natur*pur, 3x17g

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg

Vanilin šećer S-BUDGET, 10g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...