Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pirov kolač s jabukom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

95 min
  1. Sve sastojke za tijesto miješajte mikserom polako dodajući mlijeko dok se smjesa lijepo ne sjedini. Prekrijte zdjelu folijom i stavite na toplo mjesto 20 minuta da nabubri. 
  2. Ogulite i sitno narežite jabuke pa ih pomiješajte s cimetom i smeđim šećerom. Tijesto razvucite na dobro pobrašnjenoj podlozi i napravite veliki pravokutnik (40 x 20 cm). Jabuke rasporedite po sredini tijesta. Preklopite obje strane tijesta preko jabuka, prekrivajući jednu stranu drugom. Pažljivo prebacite na papir za pečenje u posudi za pečenje i oblikujte prsten. Pokrijte i stavite na toplo mjesto 30 minuta. 
  3. Zagrijte pećnicu na 190 °C. Prsten od tijesta premažite žumanjkom i pospite sitno nasjeckanim bademima. Pecite 20 – 25 minuta dok ne poprimi zlatnu boju. Napravite glazuru miješajući šećer u prahu zajedno s mlijekom i ekstraktom vanilije i njome ukrasite kolač. 

Savjet: Umjesto jabuka, u kolaču možete koristiti i kruške.

Sastojci

Za 8 osoba

Za tijesto:

  • 200 g običnog brašna
  • 135 g pirovog brašna
  • 65 g slanog maslaca 
  • 65 g šećera
  • 15 g sitno nasjeckanih badema
  • 1 vrećica kvasca brzog djelovanja (17 g)
  • 1 jaje 
  • 1 bjelanjak 
  • 1 žumanjak za premazivanje
  • 100 ml mlijeka 

Punjenje:

  • 3 velike jabuke
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta

Preljev:

  • 1 žumanjak 
  • 20 g grubo nasjeckanih badema

Glazura:

  • 140 g šećera u prahu
  • 2 žlice mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Badem SPAR, jezgra, 200g

Jaja S-BUDGET, A klasa, M razred

Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg

Začin cimet SPAR, 40g

Zelene jabuke Frutaria Vrtovi Hrvatske, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...