Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Ribana pita s kokosom i šljivama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Od obje vrste brašna, maslaca, šećera, soli, jaja i naribane limunove korice zamijesite tijesto. 
  2. Jednu četvrtinu tijesta oblikujte u valjak i stavite u zamrzivač na 20 minuta, a ostatak tijesta položite na prozirnu foliju, pokrijte drugim dijelom folije i razvaljajte na veličinu kalupa. 
  3. Maknite gornju foliju i pomoću donje folije prebacite tijesto u maslacem namazan kalup. Maknite i drugu foliju pa izbodite tijesto vilicom. Pecite 15 minuta na 180 °C. 
  4. U međuvremenu operite šljive, odstranite im koštice, narežite ih i pošećerite pa pomiješajte s mrvicama keksa. 
  5. Nakon 15 minuta maknite aluminijsku foliju i stavite nadjev, a preko njega naribajte stvrdnuto tijesto iz zamrzivača, pospite listićima badema i pecite još 30 minuta na 170 °C. Ohladite i poslužite.

Savjet: Umjesto šljiva možete koristiti i druge vrste voća.​

Sastojci

Za 4 osobe

Tijesto:

  • 200 g oštrog brašna
  • 100 g kokosova brašna
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • naribana limunova korica
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli

Nadjev:

  • 600 g šljiva
  • 100 g šećera
  • 50 g mrvica od keksa s maslacem

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Kokos Natur*pur

Maslac S-BUDGET, 250g

Oštro brašno S-BUDGET, 1kg

Šljiva

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...