Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Rolice od svinjskog buta
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
90 min
Šnicle što tanje istucite batom za meso. Svaku šniclu malo posolite i popaprite, premažite svježim sirom i stavite šnitu kulena. Šnicle zarolajte, krajeve spojite čačkalicom i uvaljajte ih u brašno.
U velikoj tavi istopite maslac, dodajte malo ulja i stavite peći šnicle dok nisu ravnomjerno pečene sa svih strana. Izvadite šnicle na tanjur i u tavu stavite još malo maslaca i ulja pa dodajte sitno sjeckani crveni luk. Kada luk omekša dodajte crvenu mljevenu papriku pa podlijte bijelim vinom. Pojačajte vatru da alkohol ispari pa dodajte suhe šljive i pasiranu rajčicu. Pržite nekoliko minuta pa umješajte začinsko bilje i podlijte povrtnim temeljcem. Nakon što umak prokuha vratite u njega svinjske rolice. Smanjite temperaturu i pustite da se kuha dok meso potpuno ne omekša.
Dok se meso kuha u finom umaku vi možete pripremiti prilog. Naš prijedlog je da to bude kuhana basmati riža ili fini pire krumpir. Uz to uvijek odlično ide i mješana zelena salata.
Sastojci
Za
4
osobe
4x150g svinjske šnicle od buta
4 šnite kulena
200g svježeg sira
glatko brašno
1 žličica mljevene crvene slatke paprike
svježe začinsko bilje (peršin, bosiljak, kadulja)
pire od rajčice
2 žlice ajvara
3 suhe šljive
1 glavica crvenog luka
100ml bijelog suhog vina
povrtni temeljac
25g maslaca
2 žlice suncokretova ulja
sol I svježe mljeveni papar
Vino Kutjevačka Graševina
Vinarija Kutjevo
0,75L
Temp. serviranja:
12ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Glatko brašno S-BUDGET, 1kg
Kocka za juhu S-BUDGET, povrtna
Maslac Natur*pur, 250g
Rajčica bio pasata Natur*pur,
Svinjski but BK
Svježi sir Natur*pur, 250g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji