Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Deserti
Ružice od lisnatog tijesta i jabuka
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
70 min
Jabuke prerežite napola, odstranite im peteljke i koštice pa ih narežite na tanke ploške debljine oko 2 mm. U lonac s kipućom vodom prvo stavite limunov sok pa dodajte narezane jabuke. Kuhajte samo toliko da jabuke malo omekšaju pa ih odmah izvadite i pažljivo ocijedite i ostavite da se malo ohlade.
Džemu od marelica dodajte 2 – 3 žlice vode pa ga stavite na vatru i kuhajte oko 2 minute uz neprestano miješanje. Stavite sa strane i pustite da se malo ohladi.
Na pobrašnjenoj podlozi svaki dio lisnatog tijesta razvaljajte na veličinu otprilike 30 x 25 cm. Svaki dio narežite na šest jednakih traka dimenzija 5 x 25 cm. Svaku traku premažite pripremljenim džemom od marelica. Uzduž, po svakoj traci posložite jabuke tako da unutarnja strana svake ploške jabuke bude na samoj sredini trake, a da korica jabuke viri izvan tijesta. Slažite ih samo s jedne strane svake trake tijesta i na taj način da se na rubovima preklapaju oko 1 cm.
Lagano ih pospite mljevenim cimetom. Prazni dio tijesta preklopite preko ploški jabuka pa počnite rolati od jednog ruba i pažljivo smotajte u rolicu.
Tako pripremljene rolice stavite u namašćeni kalup za muffine kako bi rolice zadržale lijep oblik. Pecite ih 40 – 45 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 190 °C. Kad se ispeku, izvadite ih, pustite da se hlade 5 minuta pa ih pažljivo izvadite iz kalupa i poslužite.
Savjet:
Možete upotrijebiti i jabuke drugih boja, pa čak i kombinaciju više boja jabuka.
Sastojci
Za
4
osobe
500 g lisnatog tijesta
4 crvene jabuke
1 limun
75 g džema od marelica
1 žličica cimeta
50 g oštrog brašna
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio limun Natur*pur
Lisnato tijesto Natur*pur
Oštro brašno S-BUDGET, 1kg
Začin cimet SPAR, 40g
Crvene jabuke Vrtovi Hrvatske, 2kg
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji