Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Sacher torta

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Na pari otopite polovicu čokolade. U posudi pomiješajte maslac i šećer dok ne postane pjenast. Dodajte otopljenu čokoladu. U smjesu umiješajte jedan po jedan žumanjak. Umiješajte prosijano brašno, prstohvat soli i vanilin šećer. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i pažljivo umješajte u smjesu.
  2. Smjesu ulijte u prethodno pobrašnjeni kalup za torte (promjera 24 cm). Pecite u zagrijanoj pećnici 45-50 min. na 180°C. Pečenu tortu izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi, prerežite ju uzdužno na pola, premažite džemom od marelice i poklopite.
  3. Premažite izvana otopljenom čokoladom ili gotovom glazurom od čokolade. Ukrasite izvana tortu po želji pa je stavite na hladno mjesto prije serviranja.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 400g čokolade za kuhanje
  • 8 jaja
  • 200g šećera
  • 200g maslaca
  • 200g brašna
  • 1 vanilin šećer
  • džem od marelica
  • sol

Vino Casillero Cabernet Sauvignon


0,75L

Temp. serviranja:
18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Maslac Natur*pur, 250g

Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg

Jaja SPAR, 10kom

Čokolada za kuhanje SPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...